Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Kötü sınıftaki anlayışyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Camlı yangın bapları yahut ürkü barlı yangın kapıları öbür yangın kapısı türleri arasındadır.

Sınav sonucunda eğer kapı matlup sürede peklik ve bütadlık katkısızlarsa sınav tasdik raporu verilir ve yangın danayım sertifikası firmaya verilir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Binalarda belli başlı standartlarda konum alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İçeriden hariçarı çın itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir katının açık olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu yer çalma vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Makul bir ısıevet derece dayanıklı olan yangın kapılarının insanoğluın dışarıya çıkmasını sağlayana denli dayanması çok önemlidir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda da geceleri parlayan bir yapıda olan bu makalelar korkulu durumların usul göstericisidir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden hariçya yakınlarında açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Umumi amacı insanoğluın binayı dokunca kararlamadan terk etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yan tuzakır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın takkadak zemine esenlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu bâtınin, muhtemel olan en kesik sürede tüm yangın kapısı insanların binadan ayrılabilmesini tedariklemek için önlem kırmızıınmaktadır.

Report this wiki page